وی اظهار داشت: تنفس های دهانی، پر خوری شبانه، کج خلق بودن کودکان دیر بیدار شدن از خواب، کاهش اشتها، اختلالات رشد صورت، از علائم اصلی وجود لوزه ی سوم می باشد.
وی توصیه کرد: برای بهبودی لوزه ی سوم فقط عمل جراحی جواب می دهد و از لحاظ دارو درمانی بهبود نمی یابد.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ یکی از بیماری هایی که می تواند باعث لرزش اندام های بدن مانند دست ها و یا بی حسی پاها شود بیماری دیابت است.
گفتنی است، بیماری دیابت در صورتی که فرد دچار افت قند خون شود می تواند منجر به تولید این لرزش های غیر اداری گردد.
بررسی ها نشان می دهند علت این امر عدم وجود قند کافی در خون است که باعث می شود مغز قند کافی برای کنترل قسمت های مختلف بدن را به خوبی نداشته باشد و سبب می گردد تا بدن دچار لرزش گردد.
پزشکان به افراد مبتلا به دیابت هشدار می دهند تا همیشه مراقب میزان قند خون باشند زیرا عدم کنترل و افت قند خون ممکن است سبب ایجاد نوروپاتی محیطی و از کار افتادگی و بی حسی دست ها و پاها و مشکلات دیگر در افراد شود.
پزشکان به افرادی که دچار لرزش ناگهانی هستند توصیه می کنند تا حتما به پزشک مراجعه نمایند و دوره های درمانی را تکميل کنند.
به گزارش مشرق به نقل از فارس ، رحمت الله حافظی اظهار داشت: تشک مورد استفاده باید از نظر جنس و کیفیت طوری باشد که وقتی فرد روی آن قرار میگیرد فرورفتگی در سطح تشک ایجاد نشود.
این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی تصریح کرد: تشک باید انعطاف پذیری مختصری داشته باشد و این انعطافپذیری بیش از یک سانتیمتر نباشد یعنی وقتی کف دست را روی تشک قرار داده و به آن فشار وارد میکنیم نباید خاصیت ارتجاعی زیادی داشته باشد.
حافظی ادامه داد: تشکهای پنبهای که کهنه و فشرده هستند گزینه خوبی برای انتخاب هستند.
وی تشک ابری را به هیچ عنوان توصیه نکرد و افزود: تشکهای صنعتی موجود در بازار هم اگر فنرهای ضعیف داشته باشند و با فشار کف دست فرو بروند گزینه مناسبی نیستند.
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی به افرادی که دچار دردهای کمری هستند و دوره حاد بیماری را می گذرانند توصیه کرد: به جای استفاده از تشک از دو پتوی دولایه که جمعاً 4 لایه محسوب میشود به عنوان زیرانداز استفاده کنند.
به گزارش جهان، دکتر احسانی، متخصص پوست ومو در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: با توجه به گرم شدن هوا استفاده از استخرها مرسوم شده است و افراد در انتخاب استخرها دقت کنند چون آلودگی های استخرها به هیچ عنوان با چشم قابل دیدن و یا قابل تشخیص نیست.
وی در خصوص بهداشت استخرها افزود: آلودگی استخر فقط با دستگاهی مخصوص قابل تشخیص است که میزان میکروب ها و قارچ های آب را تشخیص می دهد.
احسانی افزود: رعایت بهداشت فردی به بهداشت عمومی ختم خواهد شد و در صورتی که فرد زگیل، بیماری قارچی، تبخال، زخم های سرباز دارند به هیچ عنوان از آب استخر استفاده نکنند.
احسانی گفت: کسانیکه دچار بیماری اگزما، کهیر و حساسیت های پوستی هستند ممکن است استخر به حساسیتشان افزوده شود و توصیه می شود این افراد از استخر استفاده نکنند.
دکتر پرویز نوروزی- مجری طرح ساخت ابزارها و کیتهای تشخیصی را از زمینههای پژوهشی این تیم تحقیقاتی نام برد و گفت: این تحقیقات در راستای دستیابی به دانش فنی اندازه گیری ترکیبات خونی در کشور اجرایی میشود.
وی از تولید نمونه آزمایشگاهی دستگاهی برای اندازه گیری قند خون خبر داد و اظهار داشت: این دستگاه با عنوان گلوکومتر عرضه شده است و برای اندازه گیری میزان قند خون به کار میرود.
نوروزی با اشاره به عملکرد این دستگاه یادآور شد: این دستگاه قادر است به جای استفاده از خون از مایعات بیولوژیک بدن چون بزاق میزان قند خون بیمار را اندازه گیری کند.
مجری طرح ادامه داد: نمونه طراحی شده نسخه پیشرفته این دستگاهها به شمار میرود.
وی با اشاره به میزان پیشرفت این پروژه تحقیقاتی، خاطرنشان کرد: نمونه اولیه این دستگاه طراحی و ساخته شده است و در حال حاضر مراحل بالینی آن در حال انجام است.
نوروزی با اشاره به آخرین وضعیت این دستگاه اضافه کرد: با چند شرکت خارجی در حال مذاکره هستیم تا با مشارکت آنها اقدام به تولید صنعتی این دستگاه کنیم.
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از انجام جراحی پیوند بدون بخیه چشم با سنتو لیزر برای نخستین بار در کشور و منطقه خبر داد.
بهرام عیناللهی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کاشان اظهار داشت: جراحی پیوند بدون بخیه چشم با «سنتو لیزر» با استفاده از یک لیزر مخصوص صورت میگیرد که اندازه آن یک میلیونیم نانو است و با یک برش در یک میلیونیم نانو انجام میشود که این برش را هیچ چاقوی جراحی قادر به انجام نیست.
وی افزود: در این عمل جراحی که به صورت کامل سرپایی است، بدون استفاده از بیهوشی با قطره بیحس کننده، کدورتهایی که در قرنیه وجود دارد از چشم اهداکننده به چشم گیرنده منتقل و با سنتو لیزر یک منطقه برداشته و جایگزین میشود.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در این عمل یک لنز تماس گیرنده گذاشته میشود، گفت: این عمل جراحی یک روش ابداعی در کشور است که برای نخستینبار در منطقه و در کشور انجام میشود.
وی در ادامه از برگزاری آموزش مداوم از راه دور برای پزشکان خبر داد و افزود: برای تمدید پروانههای پنج ساله مطب پزشکان، آنان نیاز به کسب امتیازات سالانه از طریق آموزش هستند.
عیناللهی با اشاره اینکه پزشکان پیش از این امتیازات را با حضور در سمینارها کسب میکردند، بیان داشت: با تغییراتی که اعمال شد پزشکان بدون نیاز به مسافرت و حضور در سمینارها میتوانند از طریق آموزش مداوم از راه دور توسط اینترنت امتیاز دریافت کنند.
وی، اطمینان از فراگیری آموزش را یکی از ویژگیهای آموزشهای مداوم از راه دور دانست و ابراز داشت: پزشکان باید خود را ملزم به آموزش مداوم بدانند تا این فراگیری مستمر در کشور نهادینه شود.
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، آموزش از طریق تماشای فیلم جراحی آموزشی و پاسخ به سؤالات و همچنین تماشای برنامههای تلویزیون سلامت و پاسخ به سئوالات را از دیگر شیوههای آموزشی جدید و روشهای کسب امتیاز برای تمدید پروانه مطب عنوان کرد.
دانشمندان یک واکسن آزمایشی برای درمان معتادان به مواد مخدر و به طور خاص هروئین ساخته اند.
به گزارش مهر، واکسن آزمایشی دانشمندان می تواند یک پیشرفت مهم برای امنیت و سلامت عمومی باشد. اعتیاد به مواد مخدر قوی و غیرقانونی نه تنها زندگی افراد را نابود می کند بلکه عاملی برای شکل گیری تجارت خشونت بار و جهانی مخدر است.
حدود 20 میلیون نفر در دنیا به هروئین و افیونهای مرتبط با آن اعتیاد دارند. اعتیاد آنها و استفاده مکرر از سرنگهای آلوده مصرف کنندگان هروئین را در خطر انواع بیماریها به ویژه اچ آی وی و هپاتیت C قرار می دهد. احتمال مرگ این افراد یا به علت اوردوز مخدر و یا خشونتهای مربوط به قاچاق مواد مخدر بسیار زیاد است.
ترک مواد مخدر پس از طی دوره های مرسوم ترک اعتیاد یک چالش دشوار است. این واکسن آزمایشی در صورتی که فرد بار دیگر در معرض استفاده از مخدر قرار بگیرد می تواند از اعتیاد وی جلوگیری کند.
واکسن هروئین توسط کیم جاندا و همکارانش در موسسه تحقیقاتی لاجولا در کالیفرنیا سیستم ایمنی بدن را با این واکسن طوری فریب داده اند که بدن با هروئین به عنوان یک بیماریزا یا یک ویروس رفتار می کند.
این ترکیب آزمایشی تولید پادتن در بدن را تقویت کرده و دارو را از مغز دور نگاه می دارد. بنابراین این مخدر برای رسیدن به مغز با یک سد رو به رو می شود. در این حالت بدن ما آنزیمی تولید می کند که اثر هروئین را کم کرده در نتیجه این مخدر توانایی خود را برای عبور از سد خونی مغز از دست می دهد.
جاندا شیمیدان و متخصص ایمن شناسی بدن اظهار داشت که ساخت واکسن هروئین بسیار چالش برانگیز بوده است چرا که بدن به سرعت این ماده را به چندین محصول فرعی متابولیز می کند. بنابراین محققان مجبور بودند که یک واکسن نسبتا چند بعدی تولید کنند تا سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بتواند پادتن بسازد.
در آزمایشهای انجام شده با موشهای معتاد به هروئین، نتایج بسیار چشمگیر بود. این موشهای معتاد پس از یک ماه سم زدایی شدند، دوره ای مشابه با زمانی که انسان برای سم زدایی نیاز دارد.
این تحقیقات با حمایتهای مادی موسسه ملی سوء استفاده از مواد مخدر تأمین شده که به ساخت این واکسن تمایل نشان داده بود.
درحال حاضر محققان برای انجام آزمایشهای انسانی به دنبال جلب بودجه هستند و این احتمال وجود دارد که اواخر سال جاری میلادی این آزمایشها آغاز شوند.
وزیر بهداشت چهارشنبهشب به طور سرزده به بیمارستان امامحسین رفت و از بخشهای مختلف این بیمارستان بازدید کرد.
به گزارش سیتنا به نقل از بهار، دوربین خبری 20:30 نیز بازدید محمدحسن طریقتمنفرد از این بیمارستان را به تصویر کشید. وزیر بهداشت حین بازدید پس از شنیدن مطلبی از همراه یک بیمار در مورد تراشیدن موی قسمتی از پای بیمار که قرار بود به اتاق عمل برده شود، با تندی و عتاب با یکی از پرستاران برخورد کرد، پرستار مودبانه به وزیر توضیح داد که چند بار به بهیاران گفته است که تراشیدن را انجام دهند، در این لحظه وزیر بهداشت مقابل دوربین صداوسیما خطاب به پرستار با لحن بدی گفت: «مگر تو خودت کی هستی؟»
توضیح اینکه البته قبل از رسیدن وزیر، تراشیدن موی پا توسط بهیاران انجام شده بود، اما گویی وزیر با لحن طلبکارانه انتظار داشت که خانم پرستار زودتر شیوینگ را انجام می داد و البته این در حالی است که اصلاح محل جراحی بیمار از وظایف بهیاران است.
رفتار زشت وزیر بهداشت، آن هم در جمع و آن هم در مقابل دوربین خبر 20:30 و نکات منفی پخش خبر در تلویزیون موجب آزردگی شدید بسیاری از مردم فهیم و واکنش پرستاران شده است.
۱- کاهش وزن بدون دلیل
اگر بدون هیچ دلیلی وزن کم میکنید، با دکتر خود در میان بگذارید. کاهش وزن غیر عمدی میتواند ۵ درصد از وزن فرد را در ماه و ۱۰ درصد از وزن را در ۶ تا ۱۲ ماه کاهش دهد. این کاهش وزن به علل مختلف ایجاد میشود. عللی همچون تیروئید پرکار، افسردگی، بیماری کبد، سرطان یا اختلالاتی غیر سرطانی، اختلالاتی که در جذب مواد مغذی ایجاد میشوند.
۲- تب پیوسته و مداوم
اگر سیتم ایمنی نرمال و طبیعی دارید و تحت هیچ درمانی نیستید (شیمی درمانی یا موارد دیگر) اما تب شما بالای ۳۸ درجه سانتیگراد میباشد و یک هفته یا بیشتر طول میکشد حتما باید چک شوید. یا اگر سرما خوردگی دارید و تب شما بالای ۴/۳۹ درجه سانتیگراد است به پزشک مراجعه کنید. اگر مشکلی در سیستم ایمنی بدن دارید یا دارویی برای آن مصرف میکنید، تب نمیتواند به عنوان علامت هشدار دهنده باشد، پزشک یا دکتر غدد به شما آگاهی لازم را میدهد. تب پایا میتواند علامت عفونت پنهان باشد، که شاید مربوط به عفونت دستگاه ادراری یا سل باشد. درمواقع دیگر، شرایط وخیم تر- مثل تومور غدد لنفاوی- سبب تب پایا یا طولانی میشود. تب به علت عفونتهای قابل درمان، مثل عفونتهای دستگاه ادراری شایع میباشد. اما اگر تب کم، بیشتر از دو هفته طول کشید به دکتر مراجعه کنید. بعضی بیماریهای مهم مانند سل و بعضی اختلالات ایمنی میتوانند سبب تب پیوسته و مداوم شوند.
۳- تنگی نفس
احساس کوتاهی در نفس کشیدن ( کم آوردن نفس)، به غیر از نفس تنگی به خاطر گرفتگی بینی یا ورزش کردن، میتواند علامت یک مشکل اساسی باشد. اگر موقع نفس کشیدن مشکل دارید یا خس خس میکنید حتما به اورژانس مراجعه کنید. تنگی نفس بدون تقلا یا با تقلا موقع دراز کشیدن، باید هر چه سریعتر بررسی شود. عوامل تنگی نفس شامل موارد زیر میشود: بیماری مزمن انسدادی ریه، برونشیت مزمن، آسم، مشکلات قلبی، دلشوره، آشوب و اضطراب، سینه پهلو، انسداد عروق ریوی (آمبولیسم) و فیبروز ریوی و افزایش فشار ریوی .
۴.- تغییرات روحی
اگر موارد زیر اتفاق افتاد باید به طور اورژانسی توسط پزشک بررسی شوند.
افکار گیج کننده تدریجی یا ناگهانی
عدم درک مکان و زمان (عدم هوشیاری کامل)
رفتار خشونت آمیز ناگهانی
وجود توهماتی که هرگز قبلا آنها را تجربه نکرده است
تغییرات در رفتار یا افکار امکان دارد مربوط به عفونت، ضربه به سر، سکته، قند خون پایین یا دارویی خاص باشد. بخصوص دارویی که اخیرا شروع به مصرف آن نمودهاید.
۵- سردردهای خیلی شدید یا جدید (مخصوصا اگر بیشتر از ۵۰ سال دارید)
سریعا به دنبال بررسی پزشکی علت سردرد خود باشید اگر:
دچار سردرد شدید و ناگهانی شدید، که اغلب سردرد برق آسا نامیده میشود، چون که مثل یک تندر و رعد و برق به طور ناگهانی ایجاد میشود.
سردردی که به همراه تب، سفتی گردن، کهیر یادانه های قرمز رنگ کوچک، گیجی، تشنج، تغییر در بینایی، ضعف، کرخ شدگی و بیحسی یا سوزن سوزن شدن، اشکال در صحبت کردن، ایجاد حساسیت یا درد در لمس پوست سر و یا هنگام جویدن
سردردی که بعد از ضربهی سر شروع و یا شدیدتر میشود.
این علائم سردرد ممکن است به علت سکته، التهاب رگهای خونی، مننژیت، تومور مغزی، آنوریسم یا خونریزی در مغز به علت ضربه سر ایجاد شوند.
۶- کاهش دید ناگهانی، ناتوانی در صحبت کردن و حرکت کردن به طور موقتی
اگر با این علائم مواجه شدید، بدانید که اینها علائم یک حمله یا سکته گذرا هستند. اگر علائم زیر را مشاهده کردید حتما به اورژانس مراجعه کنید.
تاری دید ،لرزش نور یا تصویر، فقدان بینایی، به طورناگهانی
بیحسی و یا گز گز صورت، بازو و پا در یک سمت بدن
ناتوانی در حرف زدن،یا صحبت کردن به صورت حرفهای نامفهوم
سردرد برق آسا، سر گیجه ناگهانی
عدم تعادل در ایستادن یا افتادن
۷- مفصل قرمز و متورم
این علائم هشدار دهنده به خاطر عفونت مفصل ایجاد میشوند که باید خیلی زود رسیدگی شود و از انتقال باکتری به دیگر قسمتهای بدن جلوگیری به عمل آورد. دیگر علل آن نقرس یا بعضی از انواع آرتروز میباشد، مثل آرتریت روماتوئید.
این کشف نوید بخشی است چرا که این هورمون که توسط سلول های چربی و کبدی تولید می شود نه تنها کنترل قند خون را به طور قابل توجهی بهبود می بخشد بلکه در واقع افراد مبتلا به دیابت را نیز درمان می کند
کارشناسان می گویند پیش از این هرگز درمانی را نیافته اند که موجب چنین جهش عظیمی در تولید سلول های بتا شود. این سلول های بتای جدید فقط زمانی که بدن بخواهد، تولید می شوند.
این امر می تواند شیوه مطلوبی را برای تنظیم طبیعی انسولین و کاهش شدید عوارض مرتبط با دیابت که مهمترین عامل قطعی عضو و نابینایی غیر ژنتیکی است، شود.
داگ ملتون مجری این تحقیقات؛ این مطالعه را بر روی موش ها انجام داده است اما می گوید این ژن در انسان نیز وجود دارد.
وی اظهار داشت: ایده ما نسبتا ساده است. احتمالا می توانیم با فراهم آوری این هورمون از بدن خود بیمار، روند بیماری را کند و یا متوقف کنیم.
ملتون، بتا تروفین را در وهله نخست درمانی برای دیابت نوع 2 می داند اما معتقد است این هورمون می تواند نقشی را در درمان دیابت نوع یک نیز ایفا کند و احتمالا این کار را با افزایش تعداد سلول های بتا و کندسازی روند پیشرفت این بیماری خود ایمنی در تشخیص اولیه آن انجام خواهد داد.
وی افزود: ما این کار را در بر روی موش ها انجام دادیم. البته اکنون می دانیم این ژن، یک ژن انسانی است. ما این ژن انسانی را شبیه سازی کردیم، علاوه بر این می دانیم این هورمون در پلاسمای انسانی وجود دارد؛ بتا تروفین قطعا در بدن انسان وجود دارد.
این گروه از محققان می گویند هنوز تا آزمایش و استفاده از این شیوه بر روی انسان راه زیادی باقی مانده است.
نتایج این تحقیقات در نشریه Cell منتشر شده است.
گفتنی است ورزش شنا در بارداری دارای اثرات بسیار مفید برای مادر و جنین است اما در عین حال مادران باید در عمق کم آب شنا کنند و از شنا در عمق زیاد جدا خودداری کنند به دلیل عوارض و فشاری که به آنها وارد می کند همین طور حفظ بهداشت فردی و جلوگیری از انواع بیماری ها بسیار اهمیت دارد.
مادران باردار همین طور باید مواظب مشکلات پوستی نیز باشند و با رعایت نکات بهداشتی مانع از رخداد این گونه بیماری ها شوند.
همین طور تغییر دما نیز بسیار مهم است و استفاده از لباس های گرم و خشک کردن موها پس از شنا جهت جلوگیری از سرماخوردگی اهمیت فراوان دارد.
محققان دانشگاه ورمونت موفق به کشف دو پروتئین جدید در سلولهای قرمز خون شدهاند که میتواند وجود دو نوع جدید از گروه خونی قابل آزمایش را به اثبات برساند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری طبنا؛ این کشف جدید از آن جهت پراهمیت است که میتواند خطر انتقال گروههای خونی ناسازگار را در میان دهها هزار انسان کاهش دهد.
اما نکته جالب توجه درباره کشف جدید این است که این دو نوع جدید گروه خونی میتواند تعداد کلی گروههای خونی شناخته شده را به ۳۲ برساند.
در واقع به جز گروههای A، B، AB و O گروههای خونی دیگری نیز وجود دارند که به نسبت این چهار گروه کمیابترند و معمولا نام افرادی را به خود میگیرند که در بدن آنها جاری بوده و سپس کشف شدهاند.
این گروههای خونی نادر از قبیل گروههای «جونیور» یا «لانگریز» به واسطه وجود گروههای ویژه از آنتی ژنها شناسایی میشوند و بسیاری از آنها از قبیل گروههای خونی Kell و MNS با گروههای خونی A یا O همخوانی و سازگاری دارند.
اما کشف گروههای خونی جدید معمولا امری بسیار نادر است، کشف آخرین نمونه جدید گروه خونی به بیش از یک دهه پیش باز میگردد، از این رو کشف دو گروه خونی به صورت همزمان رویداد بسیار مهمی به شمار میرود.
گروههای خونی «جونیور» و «لانگریز» به ویژه در شرق آسیا و در ژاپن فراوان دیده میشود به صورتی که به گفته دانشمندان بیش از ۵۰ هزار ژاپنی از گروه خونی «جونیور منفی» برخوردارند و به این واسطه دچار مشکلات انتقالی خون و یا ناسازگاری مادر با جنین هستند.
دکتر اریک تیلور یک متخصص کلیه در این باره گفت: البته مطالعات ثابت کرده است افراد مبتلا به سنگ کلیه باید در رژیمهای غذایی خود کمتر از مواد کلسیمدار استفاده کنند.
تیلور افزود: مردم باید بدانند که سنگ کلیه از جنس اگزالات است و کلسیم موجود در مواد غذایی تاثیر زیادی در ایجاد آن ندارد مگر آنکه به میزان بسیار زیاد استفاده شود. همچنین خوردن غذاهای غنی از کلسیم به نظر میرسد که باعث دفع سنگ کلیه نیز میشود اما مکملهای غذایی کلسیمدار بهتر است استفاده نشوند.
این مطالعات به مدت یک دهه است که روی بیش از یک میلیون زن و مرد انجام شده است. محققان این افراد را به 5 گروه تقسیم کردند و به مدت 20 سال مصرف کلسیم در آنها را مطالعه نمودند. نمونههای آزمایشی را کسانی تشکیل میدادند که بیماری کلیوی نداشتند. نتایج بررسی های 20 ساله نشان داد که افرادی که به اندازه کلسیم مصرف کردند 77 درصد کمتر از آنهایی که بیش از اندازه کلسیم استفاده کرده اند به بیماری سنگ کلیه مبتلا شدند.
پزشکان در آزمایشات اخیر موفق شدند به روشی سادهتر و سریعتر و با انجام یک تست تنفسی جدید، سرطان معده را تشخیص دهند.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، گروهی از دانشمندان چینی به همراه دستیارانشان در مطالعات خود دریافتند که این تست تنفسی میتواند یکی از روشهای درمانی مناسب برای تشخیص سرطان معده از دیگر دردهای ناحیه شکمی باشد.
این متخصصان چینی اظهار داشتند: سالانه حدود 7000 تن در انگلیس به سرطان معده مبتلا میشوند و در بیشتر آنان بیماری در مراحل پیشرفته تشخیص داده میشود.
در روشهای فعلی پزشکان با انجام نمونه برداری از بافت معده که از طریق فرستادن یک دوربین بسیار کوچک به داخل معده صورت میگیرد، سرطان معده را تشخیص میدهند. اما در آزمایش جدید پزشکان با بررسی مواد شیمیایی خاص در بازدم بیماران مبتلا به این سرطان توانستند این بیماری را تشخیص دهند. این مواد شیمیایی فقط در بازدم بیماران مبتلا به سرطان معده یافت
می شود.
پزشکان می گویند: پیش از این نیز از تست تنفسی برای تشخیص انواع سرطانهای دیگر از جمله سرطان ریه استفاده شده است اما متخصصان در این بررسی جدید معتقدند که روش تست تنفسی در عین حال تکنیکی مناسب برای تشخیص سرطان معده است.
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری بی بی سی این متخصصان در حال بررسیهای بیشتر هستند تا صحت یافتهشان را ثابت کنند.
اگر غلظت خون دارید، بخوانید سلامت نیوز: افزایش غلظت خون از این جهت خطرناک است که موجب کند شدن حرکت خون در عروق شده و خطر سکته را افزایش می دهد. افزایش تعداد گلبول های قرمز خون در واحد حجم را غلظت خون می گویند. در این حالت هموگلوبین خون بیمار بیشتر از یك فرد عادی است. به این معنی که هموگلوبین بالاتر از 18 در مردان و بیشتر از16 در زنان به عنوان غلظت خون تشخیص داده می شود. بیماری غلظت خون به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می شود كه در بیماری غلظت خون اولیه، تولید گلبولهای قرمز خون توسط سیستم خون ساز بدن به صورت خودكار بالاست. در غلظت خون ثانویه، سیستم خون ساز بدن سالم است ولی بیماریهایی مانند بیماریهای مزمن ریوی، كلیوی و قلبی و یا تومورها، کاهش اکسیژن رسانی بافتی، بودن در ارتفاعات، سیگار کشیدن و زندگی در هوای آلوده موجب افزایش غلظت خون می شوند. افزایش غلظت خون از این جهت خطرناک است که موجب کند شدن حرکت خون در عروق شده و خطر سکته را افزایش می دهد. برخی از افراد مبتلا به افزایش غلظت خون هیچ گونه علایمی ندارند و در برخی افراد اختلالاتی مانند برافروختگی پوست صورت، قرمزی چشمها، اختلالات هوشیاری، منگی، سردرد، خواب آلودگی و گزگز دست و پا مشاهده می شود. خارش پوست به ویژه پس از استحمام، برجسته شدن وریدهای چشم، بزرگی کبد و طحال نیز از علایم شایع این مشکل هستند. در صورت عدم کنترل و درمان غلظت خون، بیماری هایی مانند زخم معده ، دردهای استخوانی و در مراحل بعد نقرس و سنگ کلیوی بروز می کنند. در شرایطی که غلظت خون به صورت اولیه باشد، درمان از طریق خون گیری و مصرف برخی داروها است. در نوع ثانویه می بایست علت زمینه ای غلظت خون برطرف شود. برخی پزشکان روش حجامت را نیز برای کاهش غلظت خون پیشنهاد می نمایند. در مورد مقایسه حجامت و خون دادن باید گفت که اگرچه حجامت می تواند به عنوان یک روش درمانی در بعضی بیمارهای خاص مورد استفاده قرار گیرد ولی نمی تواند در این مورد، جای خون دادن را بگیرد. زیرا حجم خونی که در حجامت از بدن خارج می شود زیاد نیست و ما در این مورد نیاز به خارج کردن مقادیری از خون بدن داریم. منبع: سیمرغ |
بیشتر: سلامت نیوز (تندرستی): بیماری ها:اگر غلظت خون دارید، بخوانید::.
گوش از جمله مواردی است که اگر دچار مشکل شود به همراه خود دردهای شدید را دارد که ممکن است ناشی از بیماری های مختلف باشد. برای اینکه از شر این دردهای طاقت فرسا رهایی پیدا کنید باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
** اولین کاری که باید انجام دهید استفاده از کمپرس گرم است. یک اتو را داغ کنید و سپس یک حوله را روی آن بکشید تا حوله گرم شود. این حوله گرم را روی گوش قرار دهید تا رگ های آن گشاد شده و درد آن به مرور کمتر شود. این کار را به مدت 20 دقیقا انجام دهید.
** از مایعات و غذاهای آبکی استفاده کنید. این غذاها به راحتی خورده می شوند و نیاز به جویدن زیاد ندارد چرا که تکان دادن فک و جویدن غذاها می تواند دردهای گوش را تشدید کرده و حتی باعث رشد عفونت های گوش شود که دردهای شما را ایجاد کرده اند.
** روغن سیر یک معجزه گر برای دردهای گوش است. چند قطره از این روغن می تواند گوش شما را کاملا خوب کرده و حتی عفونت های آن را نیز از بین می برد. اگر نتوانستید این روغن را تهیه کنید می توانید از این راه استفاده کنید. یک تکه سیر را پوست کنده و درون یک لیوان روغن زیتون تازه اندازید. بعداز چند روز شما معجونی بسیار عالی برای گوش درد دارید. چند قطره از آن را در گوش چکانده و پس از 15 دقیقه آن را کاملا بشویید.
** استفاده از ویتامین های مختلف می تواند کمکی بزرگ به کاهش دردهای گوش باشد. خوردن میوه و مکمل های حاوی ویتامین A و C می تواند کمک بسیار بزرگی به کاهش دردهای گوش باشد. در این فصل می توانید از پرتقال و یا اسفناج به مقدار بیشتری استفاده کنید.
** همانطور که گفتیم گوش درد می تواند نشانی از بیماری های بزرگ باشد از این رو اگر دردها بیشتر شد و امان شما رابربد سریعا به پزشک مراجعه کنید. گاهی اوقات عفونت های گوش می تواند در روند گار دیگر بخش های بدن نیز تاثیر داشته باشد و آن ها را نیز از بین برد.
با این دستگاه بیماران دیابتی باری تزریق انسولین نیاز به سرنگ نخواهند داشت.
به گزارش ایسنا، مهندس مینا کثیری، محقق، در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در خصوص این دستگاه گفت: یکی از دردسرهایی که بیماران دیابتی با آن مواجه هستند حداقل روی سه بار تزریق انسولین است که این دستگاه انجام تزریق انسولین را بدون استفاده از سرنگ امکان پذیر کرده است.
وی گفت: کار این دستگاه این است که ابتدا قند خون را اندازه گیری کرده، قند خون مستقیم وارد پمپ شده و سوابق قند خون بیمار مشخص میشود دیگر نیازی نیست که شخص هر بار این عمل را انجام دهد.
کثیری در ادامه افزود: این دستگاه بر اساس فاکتورهای نرم افزاری میزان انسولین لازم را اعلام میکند و دیگر نیاز نیست فرد برای هر بار تزریق میزان انسولین را مشخص کند سپس انسولین محاسبه شده توسط یک پاد (دستگاهی که تزریق ها را حذف کرده است) که به بدن میچسبد وارد بدن میشود.
این مخترع اذعان داشت: این دستگاه به افراد امکان می دهد حتی در هنگام خواب یا فعالیت های دیگر هم به طور خودکار انسولین به بدنشان وارد شود و دیگر نگران فراموش کردن تزریق نباشند.
وی افزود: علائم اولیه این بیماری بسیار خفیف و شامل مواردی مانند سرگیجه و نبود تعادل، خستگی، ضعف دست و پا، التهاب اعصاب چشمی، بیحسی یا سوزش موضعی، درد شدید در ناحیه صورت و نقص در بینایی است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: گاهی جوانان میگویند زمانی که از جا بلند میشوند، چشمانشان تار میشود و گاهی تعادل ندارند و به زمین میخورند، دستهایشان خواب میرود و نگران بیماری اماس هستند باید این نکته را یادآوری کرد که در بسیاری از موارد، این علائم نشانههای بیماری اماس نیست.
وی خاطرنشان کرد: این نشانهها باعث کوتاهی عمر شخص بیمار نمیشود و بسیاری از آنها مانند افراد سالم به زندگی فعال خود ادامه میدهند.
به گزارش خبرنگار فارس، بیماری ام اس از جمله بیماریهایی است که به تأیید متخصصان مغز و اعصاب بیشتر در قشر جوان و تحصیلکرده به چشم میخورد ولی منشا ایجاد آن هنوز مشخص نیست.این بیماری اگر چه قابل درمان است ولی مصرف نکردن دارو میتواند به پیشرفت بیماری و ناتوانی فرد در حرکت و راه رفتن شود.
وی در ادامه افزود: یکی از شایعترین علل دردهای کمری گرفتگی عضلات کمری است که عمدتا در ناحیه چپ کمری ایجاد شده، شروع درد از ناحیه زیر دندهها بوده و احساس تیرکشندهای در ناف ایجاد میشود.
وی همچنین یادآور شد: علائم گرفتگی عضلات کمری با علائم ابتلا به زونا در مراحل ابتدایی، قبل از شروع بثورات پوستی و زمانی که فرد از ابتلای خود به زونا اطلاعی ندارد شباهت دارد، ولی زونا معمولا به لمس ناحیه پوست حساس است که با فشار ناحیه مبتلا، درد تشدید میشود.
دکتر وحیدی در خصوص علائم مشخصه اسپاسم عضلات کمری گفت: این نوع درد معمولا با تغییر وضعیت از حالت نشسته به ایستاده تشدید میشود که عمدتا در معاینه پزشک درد در ناحیه عمقی کمر بیشتر احساس میشود.
این جراح کلیه و مجاری ادراری تصریح کرد: درد کلیوی از ناحیه زیر دندهها شروع می شود و با انجام آزمایش و سونوگرافی پزشک به تشخیص قطعی میرسد.
وی با بیان اینکه در افرادی که دچار یبوست مزمن هستند دردهای کمری شیوع بیشتری دارد، یادآور شد: بسیاری از دردهای کمری در مبتلایان به یبوست مزمن با درد کلیوی اشتباه گرفته می شود.
دکتر وحیدی در پایان تصریح کرد: در 90 درصد موارد تشخیص قطعی علل کمر درد با انجام معاینه و شرح حال دقیق از بیمار توسط پزشک امکان پذیر است، بنابراین افراد باید هرگز نگرانی به خود راه ندهند و با ایجاد دردهای کمری از مشکلات کلیوی هراسی نداشته باشند.
دکتر مسعود فاخری، ارتوپد در گفتگو با اشگاه خبرنگاران در خصوص علل کمردرد در کودکان گفت: علل کمردرد در کودکان با بزرگسالان تفاوت دارد چرا که کمردرد بیشتر به دلیل بروز آرتروز و سختی کار است اما در کودکان شایع ترین علت ایجاد کمردرد ضربه های ورزشی است.
وی ادامه داد: در درجات بعدی عفونت ها و تومورها نیز باعث ایجاد کمردرد میشود که لازم است هر یک از این موارد توسط پزشک متخصص بررسی و مشخص شود.
فاخری افزود: کمردرد در کودکان جنبه ارثی ندارد و تنها برخی اختلالات همچون کجی ستون فقرات میتواند به ژنتیک مربوط باشد.
وی یادآور شد: کمردرد در کودکان در سنین 10 سالگی به بالا بیشتر اتفاق میافتد که باید جدی گرفته شود و به موقع نیز درمان شود.
فاخری با اشاره به این که یکی از علل بروز کمردرد عفونت است گفت: عفونت ها از جاهای دیگر بدن سرایت میکند به عنوان مثال عفونت های دندانی، عفونت مثانه و روده میتواند منجر به کمردرد شود به طوری که در این شرایط میکروب در جریان خون پخش میشود و کنار دیسک می نشیند و منجر به کمردرد می شود.
وی با بیان این که این نوع کمردرد در کشورمان خیلی شیوع ندارد تصریح کرد: در برخی مناطق محروم به دلیل سو تغذیه و فقر بهداشتی ممکن است کودکان به علت عفونت دچار کمردرد شوند.
فاخری در خصوص راههای درمان کمردرد اذعان داشت: درمان کمر درد به علت آن بستگی دارد که باید تشخیص داده شود.
وی در ادامه گفت: در صورتیکه کمردرد به دلیل ضربه و حوادث ورزشی باشد درمان آن استراحت، فیزیوتراپی و محدود کردن ورزش است و در صورتی که علت کمر درد عفونت باشد لازم است درمان لازم صورت پذیرد و اگر کمردرد به دلیل وجود تومور باشد عمل جراحی انجام می شود که این موارد از طریق عکسبرداری و MRI قابل تشخیص است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: کمردرد در کودکان در بین دختران و پسران به یک اندازه شیوع دارد اما انحراف ستون فقرات به دلیل نامعلوم 6 تا 7 برابر در دختران بیشتر است.
با نوشیدن یک لیوان آب جعفری روزمره تمام نمک و دیگر سموم انباشته شده در کلیه شما خارج میشود؛ جعفری به عنوان بهترین تمیز کننده کلیه شناخته شده و طبیعی است!
به گزارش عصر ایران، سالها یکی پس از دیگری میگذرند و کلیهها خون را با دفع نمک، سم و هر گونه شی ناخواسته که وارد بدن ما میشود، فیلتر میکنند. با گذشت زمان، نمک تجمع مییابد و این نیاز به تمیز کردن توسط عملیات نظافتی دارد.
اول یک دسته جعفری را تمیز بشویید، سپس آن را در تکههای کوچک بریده و آن را در یک قابلمه بریزید و با آب تمیز به مدت ده دقیقه بجوشانید و بگذارید سرد شود و سپس فیلترش کنید و آن را در یک بطری تمیز ریخته و در داخل یخچال بگذارید تا خنک شود.
با نوشیدن یک لیوان آب جعفری روزمره تمام نمک و دیگر سموم انباشته شده در کلیه شما خارج میشود، جعفری به عنوان بهترین تمیزکننده کلیه شناخته شده و طبیعی است!
به گزارش پارس، دکتر پژمان علوینژاد در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این وضعیت بیشتر پس از صرف غذا و در وضعیت درازکش رخ میدهد که یکی از راهکارها برای پیشگیری این است که بلافاصله پس از صرف غذا افراد از خوابیدن خودداری کنند.
وی ادامه داد: در یک وعده نباید غذای زیادی خورد، ممکن است معده گشاد شده و محل اتصال مری و معده که دریچهای فیزیولوژیک است نتواند مناسب کار کند و رفلاکس ایجاد شود.
علوینژاد تصریح کرد: مواد غذایی مانند نوشابههای گازدار، غذاهای چرب، ترشیجات و به ویژه سسهای تند رفلاکسوژن هستند و میتوانند موجب رفلاکس شوند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: پوسیدگی دندان، بوی بد دهان، سرفههای مزمن، تنگی نفس و التهاب حلق عوارضی است که رفلاکس از خود نشان میدهد.
علوینژاد بیان کرد: اگر رفلاکس درازمدت ادامه داشته باشد به مخاط مری آسیب رسانده و زخم، تنگی یا سرطان مری ایجاد میشود.
وی ادامه داد: امروزه داروهای زیادی برای کنترل اسید معده ساخته شده است که پاسخ خوبی هم میدهند. البته مصرف این داروها همیشه باید ادامه داشته باشد و نمیتوان پس از مدتی آن را قطع کرد و تنها میتوان پس از مدتی دوز داروها را کاهش داد. این داروها تست شدهاند و عارضهای ندارند.
به گزارش زلال نیوز ، کاوه سیدان اظهار کرد: امروزه به کمک کامپیوتر و دستگاه تراش کوچک که به صندلی دندانپزشکی متصل می شود می توان پروتز(روکش) ایمپلنت را در مدت 18 تا 30 دقیقه طراحی و ساخت.
وی ادامه داد: هم اکنون بزرگترین دستاورد در ایمپلنت های دندانی جراحی های میکروسکپی است و مواد پیوند با استحکام جدید است و این که بلافاصله پس از کشیدن دندان ایمپلنت را جایگزین کرد.
مسئول کمیته بین الملل کنگره ICOI گفت: در تهیه پیچ ایمپلنت از سیستم کامپیوتری به 2 روش استاتیک و دینامیک استفاده میشود در نوع استاتیک بر اساس راهنمای شابلون ساخته میشود و پیچ در استخوان فک گذاشته میشود در نوع دیگر با راهنمایی لیرزی به کمک کامپیوتر ایمپلنت جراحی و درون استخوان گذاشته میشود.
رئیس انجمن پروستودنتیست ها با بیان اینکه در ایمپلنت های جدید از مواد جدیدی چون زیگون استفاده می شود، ادامه داد: در ایمپلنت هایی کنونی تیتانیوم به کار رفته است که نور را از خود عبور نمی دهد این در حالی است که دندان عضوی است که نور را از خود عبور داده و سبب زیبایی دندان میشود از این رو در دندانپزشکی امروز به جای فلز تیتانیوم از نوعی سرامیک به نام «زیگون» استفاده میشود تا دندان جایگزین زیبایی دندان طبیعی را داشته باشد.
سیدان با بیان اینکه افراد سیگاری کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت های دندانی نیستند، گفت: سیگار و مواد دخانی سبب مختل شدن و کاهش گردش خون و تنگ شدن عروق میشوند بدین ترتیب عوامل استخوان ساز به خوبی فعالیت نمیکنند از سوی دیگر سیگار از علل بیماری های دندان و لثه است.
وی با بیان اینکه بیماران دیابتی هم باید پیش از ایمپلنت به پزشک خود مراجعه کنند، افزود: مصرف کنندگان داروهای پوکی استخوان که با استخوان سازی تداخل دارد و افرادی با زخم در داخل دهان، افرادی که تحت شیمی درمانی و رادیوتراپی هستند هیچ یک کاندیدای مناسبی برای کاشت دندان نیستند.
مسئول کمیته بین الملل کنگره بین المللی ICOI ادامه داد: افرادی که به خشکی دهان مبتلا هستند بهتر است برای جبران دندان های از دست رفته از ایمپلنت استفاده نکنند و نباید از ایمپلنت توقعات غیرعادی داشت و هیچ وقت یک ایمپلنت دندانی نمی تواند نظیر یک دندان طبیعی عمل کند اما بهتر بی دندانی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین اظهار داشت: نباید برای دختران و پسران پیش از سنین رشد ایمپلنت گذاشت.
نخستین کنگره بین المللی ICOI در منطقه خاورمیانه برای اولین بار با حضور شماری از اساتید و سخنرانان برجسته ایرانی و همچنین صاحبنظران زیبایی و ایمپلنت از کشورهای آمریکا، کانادا، ایتالیا، مصر و ترکیه 25 الی 28 مهر در مرکز نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار می شود.
دکتر جعفری معاون درمانی بیمارستان امام خمینی ارومیه در رابطه با آخرین وضعیت درمانی دانش آموزان پیرانشهر گفت: در کنار نگرانی های ما ناشی از سوختگی این کودکان ، مشکلات تنفسی آنان نیز وجود دارد
معاون درمانی بیمارستان امام خمینی ارومیه گفت: بیمارستان آموزان حادثه دیده پیرانشهری هنوز در حال طی شدن مراحل درمانی هستند و در کنار نگرانی های ما ناشی از سوختگی این کودکان ، مشکلات تنفسی آنان نیز وجود دارد چرا که آنان دچار مشکلات تنفسی زیادی نیز شده اند که ناشی از استنشاق دود ناشی سوختگی زیاد در فضای بسته کلاس بوده است.
دکتر جعفری در گفت و گو با خبرآنلاین با اشاره به اینکه روز گذشته سه دانش آموز حادثه دیده دیگر برای ادامه درمان از ارومیه به تبریز منتقل شده اند، می گوید: در حال حاضر 13 دانش آموز آسیب دیده در بیمارستان امام خمینی ارومیه هنوز بستری هستند و روز گذشته سه دانش آموز دیگر به تبریز انتقال داده شده اند تا تعداد دانش آموزان انتقال داده شده به تبریز به 15 دانش آموز برسد.
به گفته او هم اکنون علاوه بر مشکلاتی که بر اساس سوختگی بیشتر در نواحی و سر و صورت و گردن دانش آموزان به وجود آمده است، در حال حاضر آنها از مشکلات تنفسی نیز رنج می برند.
معاون درمانی بیمارستان امام خمینی ارومیه گفت: مشکلات تنفسی این دانش آموزان تا حدی است که برای برخی از آنان لوله گذاری و تنفس مصنوعی در نظر گرفته شده است و ریه آنها به دلیل استنشاق گازهای ناشی از سوختن نفت سفید در محیط بسته بیمارستان دچار مشکل شده است و احتمال دارد دچار بیماری های تنفسی مزمن تا سال های بعد شوند.
اظهارات معاون درمانی بیمارستان امام خمینی ارومیه از وضعیت درمانی دانش آموزان مدرسه ابتدایی شین آباد پیرانشهر در استان ارومیه در شرایطی است که وی پیش از این درصد سوختگی دانش آموزان را بالاتر از میزان اعلام شده در ساعات اولیه عنوان کرده بود.
نیازی به انتقال دانش آموزان به تهران وجود ندارد
جعفری همچنین گفت: هم اکنون کادر بیمارستانی امام خمینی ارومیه با تیم پزشکی مهجز با همکاری بیمارستان سوانح سوختگی سینا تبریز در حال ادامه مداوای دانش آموزان هستند و مشکلی از نظر تجهیزات درمانی و پزشکان متخصص وجود ندارد. بر همین اساس نیازی به انتقال دانش آموزان به تهران و مراکز درمانی مجهز تر وجود ندارد چرا که بیمارستان امام خمینی ارومیه و بیمارستان فوق تخصصی سوانح سوختگی تبریز دارای بهترین امکانات و پزشکان در میان مراکز بیمارستانی کشور است.
او گفت: یکی دیگر از مشکلات ما تجمع و سرگردانی خانواده حادثه دیدگان بود که این نکته را به آموزش و پرورش اعلام کردیم و آنها هم شرایط اسکان در خانه معلم را در تبریز و ارومیه برای خانواده ها ایجاد کردند.
احتمال جراحی پلاستیک با نظر پزشکان
او در پاسخ به این سوال که آیا جراحی پلاستیک می تواند اثرات ناشی از سوختگی در بدن این دانش آموزان را ترمیم کند، گفت: در حال حاضر نمی توان با قطعیت در این رابطه اظهار نظر کرد، چرا که هم اکنون پزشکان در حال مداوای دانش آموزان هستند تا دچار عفونت سوختگی نشوند.
به گفته جعفری احتمال جراحی پلاستیک با نظر پزشکان در هر صورت وجود دارد: اما باید پس یک یا دوهفته در این باره تصمیم گیری کرد و هنوز تا طی شدن کامل مراحل درمان نمی توان در این رابطه اظهار نظر پزشکی کرد.
سقف مدرسه شیروانی و فاقد استاندارد است
از طرف دیگر مسئولان وزارت آموزش و پرورش در اولین اظهار نظر های عنوان کردند گازرسانی از سوی شرکت گاز استان آذربایجان غربی صورت نگرفته است . اما مجید بوجارزاده سخنگوی شرکت ملی گاز با تشریح دلایل عدم گازرسانی و علمکگذاری به مدرسه آسیب دیده شین آباد پیرانشهر اعلام کرد: مطابق اعلام شرکت گاز استان آذربایجان غربی این کلاس درس از کمترین استاندارد و ضوابط ایمنی برای گازرسانی برخوردار نبوده و از این رو بر اساس مبحث 17 نظام ملی مهندسی ساختمان عملیات گازرسانی به این واحد آموزشی انجام نشده است
او به مهر گفت: مطابق مبحث 17 مقررات ملی ساختمان ایجاد انشعاب گاز برای تمامی مدارس و کلاسهای درس غیراستاندارد ممنوع است، همچنین در سال 1384 شهرستان پیرانشهر و روستای شین آباد به شبکه ملی گاز ایران متصل شده اند، ادامه می دهد: هم اکنون گازرسانی پایدار و دائمی به این شهرستان و روستای شین آباد توسط شرکت ملی گاز در دستور کار قرار دارد و مطابق اعلام شرکت گاز استان آذربایجان غربی این کلاس درس از کمترین استاندارد و ضوابط ایمنی برای گازرسانی برخوردار نبوده است.
بوجارزاده با اشاره به انجام مکاتباتی با ادارات آموزش و پرورش منطقه به منظور اجرای برخی از استانداردها به منظور گازرسانی به این واحد آموزشی آسیب دیده گفت: هم اکنون سقف این مدرسه آسیب دیده به صورت شیروانی و فاقد استانداردهای لازم است.
سخنگوی شرکت ملی گاز با یادآوری اینکه تمامی واحدهای آموزشی به ویژه مدارس و کلاس های درس باید به پکیج و موتورخانه مرکزی مجهز شوند، اعلام می کند: تجهیز کلاس های درس به پکیج و موتورخانه و عدم استفاده از بخاری منجر به کاهش شدید حوادث گازگرفتگی و آتش سوزی در سطح کلاس های درس و مدارس کشور می شود.
این مقام مسئول همچنین با بیان اینکه در حاشیه این کلاس درس آسیب دیده مجموعه وزارت آموزشی و پرورش یک واحد جدید آموزشی احداث کرده است، گفت: متاسفانه بررسی های انجام گرفته نشان می دهد که حتی مدرسه جدید احداث شده هم فاقد استاندارد بوده و از این رو به این مدرسه جدید هم امکان گازرسانی و علمک گذاری به دلیل پایین بودن استانداردها وجود ندارد.
آموزش مهارتهای زندگی، واکسن ضد ایدز است.
ایسنا: مدرس دانشگاه و عضو انجمن IPPF معتقد است: آموزش مهارتهای زندگی، واکسن ضد ایدز است.
دکتر ربطی، مدرس دانشگاه و عضو انجمن IPPF در همایش اطلاعرسانی ایدز که صبح امروز، 16 آذر در سالن اجتماعات پژوهشگاه معلم ناحیه یک برگزار شد، گفت: ایدز واکسن دارد؛ این واکسن خوردنی یا تزریقی نیست بلکه آموزش دادنی و یادگرفتنی است.
وی افزود: یکی از دلایلی که ایدز یا طاعون قرن را به انفجار ایدز تبدیل کرده، این است که افراد اطلاعات کافی در مورد این بیماری ندارند.
ربطی تصریح کرد: دوره کمان یا نهفته در این بیماری وجود دارد که اگر فرد مبتلا آزمایش انجام ندهد تا سالها از بیماری خود بیخبر خواهد بود؛ بیماری ایدز در دوره نهفته نیز قابل انتقال به افراد دیگر است.
وی با بیان اینکه آموزش مهارتهای زندگی یک امر اساسی در زندگی است، خاطرنشان کرد: معلمان نقشی اساسی در آموزش مهارتهای زندگی به دانشآموزان دارند و از این طریق میتوانند کارگروههایی تشکیل دهند تا مهارت آشنایی و نحوه پیشگیری و انتقال را به دانشآموزان یاد دهند.
در ادامه این همایش، دکتر طوسی، مسئول کلینیک اختلالات رفتاری رشت با اشاره به اینکه انسان سالم، محور توسعه است، گفت: بیماری ایدز درمان قطعی ندارد اما قابل کنترل است و اگر نخواهیم به فکر موضوع پیشگیری و کنترل ایدز باشیم در آینده باید تاوان بیشتری بپردازیم.
وی افزود: ایران در روز جهانی مبارزه با ایدز ابتکاری مطلوب انجام داد و آن هم این بود که روز جهانی مبارزه با ایدز به هفتهی مبارزه با ایدز تغییر یافت که امری مطلوب محسوب میشود.
طوسی با بیان اینکه افراد مبتلا به ایدز در جامعه نیابد مورد تبعیض قرار گیرند، خاطرنشان کرد: انگ چسباندن و تبعیض قایل شدن بین افراد مبتلا به ایدز موجب میشود که این افراد به افرادی ضد اجتماعی تبدیل شوند و نیز بیماری خود را از دیگران پنهان نگه دارند.
وی تصریح کرد: اولین مرحله کار هر پزشک و مسئولی مبارزه با تبعیض قایل شدن در افراد مبتلا به ایدز است و اینکه این افراد را به کلینیکهای مشاوره بیماریهای رفتاری معرفی کنند.
خبرگزاری فارس: رئیس کل سازمان نظام پزشکی از افزایش بیرویه تعداد دانشجویان دندانپزشکی و مهاجرت برخی از آنها با وجود هزینه ۷۰ میلیونی تحصیل آنها در کشور انتقاد کرد و گفت: توزیع دندانپزشکان در کشور عادلانه نیست و در برخی جاها به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر یک دندانپزشک هست.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، شهاب الدین صدر امروز در همایش سراسری دندانپزشکان کشور در هتل المپیک افزود: از مجموع 220 هزار عضو جامعه پزشکی کشور حدود 25 هزار نفر دندانپزشک هستند و از این تعداد 3 هزار نفر متخصصان دندانپزشکی هستند و 21 هزار دندانپزشک عمومی هستند.
وی ادامه داد: مسئلهای که اکنون در حوزه دندانپزشکی با آن مواجه هستیم،افزایش بیرویه تعداد دانشکدههای دندانپزشکی است، به طوری که اکنون 50 دانشکده دندانپزشکی داریم که در اقصی نقاط کشور تعداد زیادی دانشجو در آنها تحصیل میکنند.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: در حوزه خدمات دندانپزشکی متأسفانه با نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم و نگرانی این است که با این تعداد بالای دانشجوی دندانپزشکی هم از کیفیت خدمات فارغ التحصیلان این رشته در آینده به شدت کم شود و هم با افزایش دندانپزشکان بیکار مانند اتفاقی که برای پزشکان عمومی افتاد مواجه شویم.
صدر افزود: مسئله دیگر توزیع نامناسب دندانپزشکان در کشور است، به طور کلی به ازای هر 3 هزار نفر یک دندانپزشک در کشور داریم در حالی که در برخی نقاط کشور به ازای هر 10 هزار نفر و در جاهایی حتی به ازای هر 100 هزار نفر یک دندانپزشک داریم.
وی گفت: مسئله توزیع نامناسب در مورد پزشکان هم مطرح است در حالی که برخی نقاط کشور به ازای هر هزار نفر یک پزشک داریم. در برخی جاها به ازای هر 4 هزار نفر هم یک پزشک نیست و در عین حال شاهد بیکاری جمع زیادی از پزشکان عمومی در کشور هستیم.
وی افزود: مسئله اشتغال دندانپزشکان باید از هم اکنون مورد توجه مسئولان وزارت بهداشت باشد، ما نمیتوانیم بگوییم فعلاً آموزش میدهیم و فردا به برای اشتغال فارغ التحصیلان برنامه ریزی میکنیم. همین الان شاهد مهاجرت تعدادی از دندانپزشکان به کشورهای همسایه یا حتی دورتر برای اشتغال هستیم و در حالی که برای آموزش هر دندانپزشک در کشور 70 میلیون تومان هزینه میشود، مهاجرت این فارغ التحصیلان از کشور برای کار قابل توجیه نیست.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: در مورد خدمات دندانپزشکی تحریمها هم بر مشکلات افزوده است و یکی از نگرانیهای جدی اکنون افزایش هزینه خدمات به علت افزایش قیمت تجهیزات دندانپزشکی است.
وی گفت: در گذشته برخیها، خدمات دندانپزشکی را لوکس و در حد خدمات زیبایی میدانستند اما امروزه اهمیت این خدمات به خصوص با توجه به ارتباط آن با بیماریهای دستگاه گوارش، دستگاه تنفسی و قلب بیش از گذشته محرز شده است.
وی ادامه داد: مشکلات اقتصادی در ماههای اخیر موجب افزایش هزینه پرداخت از جیب مردم شده است، به طوری که اکنون 60 درصد هزینههای درمانی را مردم از جیبشان پرداخت میکنند، در حالی که قرار بود به زیر 30درصد برسد. این وضعیت در مورد هزینه خدمات دندانپزشکی از این هم بدتر است و حدود 90 درصد هزینههای دندانپزشکی را مردم از جیبشان پرداخت میکنند و این بار سنگینی است که به دوش مردم تحمیل میشود.
صدر اضافه کرد: از 10 درصد هزینههای درمانی که مردم پرداخت نمیکنند. 2 درصد بیمهها پرداخت میکنند و 8 درصد از اعتبارات دولتی تأمین میشود.
وی گفت: شایعترین بیماریهای دهان و دندان بیماریهای لثه است و بعد از آن پوسیدگی دندان است. در زمان حاضر هر دانش آموز اول دبستان 6دندان پوسیده دارد و اگر مراقبتهای بهداشتی و پیشگیرانه به موقع انجام شود بیش از 50 درصد این مسائل قابل پیشگیری است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ادامه داد: افزایش سن امید به زندگی در کشور به حدود 75 سال رسیده است و گر چه بسیار خوشحال کننده است اما در عین حال باید مراقبت باشیم زیرا افزایش سالمندی در کشور لزوم توجه به گسترش خدمات بهداشت دهان و دندان را بیشتر نشان میدهد.
صدر همچنین خطاب به مسئولان گفت: در سال جاری انتظار این بود که توجه به تولید داخلی بیشتر مورد توجه مسئولان باشد اما همچنان شاهد حجم بالای واردات مواد دندانی به کشور هستیم و حمایت چندانی را از تولید کنندگان داخل شاهد نیستیم.
سوانح دندانی معمولا به دلایل زیر ایجاد می شوند:
۱- صدمات ناشی از زمین خوردن و برخورد دندان به سطوح محکم
۲- تصادفات اتومبیل
۳- صدمات ورزشی
۴- نزاع و درگیری
۵- شکستن غذاها و اجسام سخت توسط دندان
کمک های اولیه:
دندان شکسته و یا کنده شده را سریعا و در عرض حداکثر ۳۰ دقیقه به دندانپزشک برسانید. با گذشت زمان، شانس موفقیت در کاشت مجدد دندان کاهش می یابد. به خاطر داشته باشید که هرگز ریشه دندان کنده شده را لمس نکنید و برای جابجایی فقط تاج آن را در دست بگیرید.
برای انتقال دندان کنده شده به مطب دندانپزشک یکی از راه های زیر را انتخاب کنید:
۱- سعی کنید که دندان را در دهان و در محل قبلی آن و هم ردیف با سایر دندان ها قرار دهید. برای نگه داشتن دندان کنده شده یک گاز تمیز یا چای کیسه ای مرطوب را روی آن قرار داده و به آرامی گاز بگیرید. مراقب باشید که دندان خود را نبلعید.
۲- اگر روش شماره ۱ قابل انجام نبود، دندان را در یک ظرف تمیز قرار داده و با مقداری شیر یا بزاق روی آن را بپوشانید.
۳- دندان را بین لب پایین و لثه پایین و یا در زیر زبان قرار دهید.
۴- در برخی از کیت های کمک های اولیه وسیله ای برای نگهداری و حمل دندان و محلول مخصوص آن وجود دارد که می توانید از این وسیله نیز برای انتقال دندان استفاده کنید.
سایر اقدامات:
۱- از کمپرس سرد برای تسکین درد دهان و لثه استفاده کنید.
۲- برای کنترل خونریزی، یگ گاز تمیز را با فشار در محل جراحت نگه دارید.
۳- در کمترین زمان ممکن به دندانپزشک مراجعه کنید.
در برخی موارد، شکستن دندان موجب می شود که پایانه های عصبی بدون محافظت رها شوند. در این صورت شما به اقدامات درمانی فوری برای پیشگیری از عفونت و درد نیاز دارید.
در برخی موارد تنها بخش کوچکی از لبه دندان شکسته و به اصطلاح می پرد که نیازی به اقدام اورژانسی نیست، اما برای جلوگیری از بریدن لب ها و یا زبان توسط سطح تیز دندان شکسته، دراسرع وقت به دندانپزشک مراجعه کنید.
نکته: اگر قادر نیستید که دندان های بالا و پایین خود را به هم نزدیک کرده و روی هم قرار دهید، احتمالا دچار شکستگی استخوان فک شده اید. در این صورت فورا به دندانپزشک یا بیمارستان مراجعه کنید.
کارهایی که نباید انجام دهید:
۱- هرگز ریشه دندان کنده شده را لمس نکنید و برای جابجایی آن با تاج دندان تماس داشته باشید.
۲- هرگز ریشه دندان کنده شده را پاک و تمیز نکنید.
۳- هرگز دندان کنده شده را توسط مسواک یا الکل تمیز نکنید.
پیشگیری از شکستن و یا کنده شدن دندان:
۱- در هنگام ورزش از محافظ دهان استفاده کنید.
۲- از دعوا و درگیری و برخورد فیزیکی بپرهیزید.
۳- از خوردن غذاهای سخت مانند استخوان، نان خشک و بیات و یا شکستن پوسته خارجی مغزها توسط دندان خودداری کنید.
۴- در هنگام سوار شدن به اتومبیل حتما کمربند ایمنی خود را ببندید.
به گزارش گروه خواندنی های مشرق، رفع کردن سر درد به روش های مختلفی قابل انجام است به طوری که بسیاری از بیماران سعی می کنند تا بدون دارو و قرص این مشکل را بر طرف کنند. در این میان راه های نیز وجود دارند که خیلی ساده هستند و می تواند به سرعت سر دردتان را به کمک آن بهبود دهید.
غذاهایتان را درست انتخاب کنید
انتخاب درست غذاهایی که می خورید می تواند به شما در داشتن یک زندگی بدون سر درد کمک کند. فست فوده از جمله مهمترین غذاهایی هستند که باعث سردرد می شوند و همچنین از خوردن غذاهایی که سرخ شده اند و یا دودی شده اند نیز خودداری کنید چرا که میزان خطر سردرد در بدن شما بیشتر می شود.
نفس عمیق بکشید
یکی از بهترین راه های از بین بردن سردرد نفس های عمیق است که می توانید بکشید و به کمک آن باید اکسیژن کافی به سرتان برسانید. این راه یکی از ساده ترین و همچنین دردسترس ترین روش هاست. نفس عمیق باعث می شود تا میزان زیادی از هوا به طور همزمان وارد رگ های شما شود و به راحتی از سردرد نجات می یابید.
تکنولوژی تعطیل
بسیاری از ماها همیشه یک تکنولوژی نزدیک به خودمان داریم. این وسیله می تواند تلفن همراه و یا لپتاپ باشد که در مواقع افزایش سردرد بهتر است تا آن ها را خاموش کنیم. این دستگاه ها باعث می شود تا استرس های زیادی به شما وارد شود و همچنین این استرس به دستگاه های داخلی از جمله سر شما فشار وارد می کند. با خاموش کردن تکنولوژی ها حتی برای چند دقیقه نیز می توانید به راحتی از شر سردرد رها شوید.
موهایتان را بشویید
با شستن سر و موها می توانید تا میزان زیادی از سردردهای به وجود آمده جلوگیری کنید. توجه داشته باشید که شانه کردن موها نیز می تواند باعث ایجاد سردرد شود و بهتر است هر چند روز یکبار آن ها را زیاد شانه نکنید و بگذارید تا حالت خودشان را داشته باشند.
آفتاب: محققان دریافتند که بیش از یک چهارم کارمندان درانگلیس از دردهای وحشتناک مفصل های زانویی رنج می برند و پزشکان این دردها را به چاقی و یا انجام کارهای پشت میزی درمیان تمام اقشار سنی نسبت می دهند.
افرادی که بالای ۵۵ سال هستند درمیان بیشترین قربانیان بیماری " زانو درد اداری" قرار می گیرند، به طوری که از هر ۱۰ نفر یک نفر اظهار می دارد که به این درد مداوم مبتلا است.
حدود یک چهارم از ۱۶۰۰ کارمند ۱۶ تا ۶۵ ساله ای که در این تحقیق شرکت کردند اظهار داشته اند که بیش از دوسال است که با این درد زندگی می کنند.
سخنگوی انجمن فیزیوتراپی اظهار داشت که افزایش استفاده از اینترنت و مشاغلی که انجام آنها نیازمند نشستن ساعات طولانی پشت میز است را می توان عاملی برای افزایش پدیده " زانو درد اداری" دانست.
به گزارش جام جم آنلاین،وی افزود: درحال حاضر ما شاهد افزایش چشمگیر افرادی هستیم که به این نوع درد زانو مبتلا هستند و قسمت اعظم آن به علت سبک زندگی بی حرکت و نشستن طولانی مرتبط می شود که درحال حاضر بسیاری از مردم دنیا آن را دنبال می کنند.
آفتاب: دکتر محمدرضا نوروزی در گفتگو با مهر، فشارخون و افزایش قند خون را عامل اصلی ابتلا به بیماریهای کلیوی دانست و گفت: بر اساس آخرین آمارهای موجود که مربوط به سال ۹۰ است، ۳۰ درصد جمعیت کشور یعنی ۱۴ میلیون ایرانی به نوعی درگیر بیماریهای کلیوی هستند.
وی با اعلام اینکه از هر ۵ ایرانی یک نفر نیاز به بررسی وضعیت جسمی از نظر ابتلا به بیماریهای کلیوی دارد، افزود: پیشبینی می شود که هر سال حدود ۲۰ درصد به تعداد بیماران دیالیزی در کشور اضافه میشود.
نوروزی با اشاره به کمبود ۲ هزار دستگاه دیالیز در کشور، اظهارداشت: در حدود ۵۰ درصد از دستگاههای دیالیز در کشور بیش از عمر متوسط مورد استفاده قرار گرفته اند و باید برای آنها جایگزین داشته باشیم.
نایب رئیس شورای عالی نظام پزشکی از وجود ۴۵۰۰ دستگاه دیالیز و فعال بودن ۴۵۰ بخش دیالیز در کشور خبر داد و افزود: بر اساس آمارهایی که ارائه می شود، بین ۱۵ تا ۳۰ هزار بیمار دیالیزی تحت درمان هستند.
نوروزی با اشاره به بالا بودن رشد بیماریهای کلیوی در کشور و کمبود دستگاههای دیالیز، پیوند از مرگ مغزی را بهترین شیوه درمان بیماران دیالیزی دانست و گفت: از سال ۱۳۴۵ تاکنون ۳۱ هزار و ۸۵۰ نفر در کشور پیوند کلیه شده اند که سرنوشت ۱۱ هزار و ۸۵۰ بیمار نامعلوم است. یعنی اینکه نمی دانیم این بیماران فوت شده اند و یا دوباره دیالیز می شوند.
این جراح و متخصص بیماریهای کلیوی با اعلام اینکه سالانه ۲ هزار پیوند کلیه در کشور انجام میشود، افزود: در سال ۸۸ سهم پیوند کلیه از مرگ مغزی حدود ۳۹۵ مورد بود که این آمار در سال ۸۹ به ۵۹۰ مورد و در سال گذشته به ۷۶۰ مورد رسید.
نوروزی با اعلام اینکه ایران در رتبه چهل و ششم آمار مرگ مغزی در جهان قرار دارد، گفت: اگر همه موارد مرگ مغزی در کشور حاضر به اهدای هر دو کلیه خود شوند بسیاری از مشکلات بیماران دیالیزی برطرف خواهد شد.
مهمترین علایم کبد چرب، داشتن شکم بزرگ است. 30 درصد از مردم ایران دارای درجاتی از کبد چرب هستند
به گزارش ایرنا، دکتر رضا ملک زاده گفت: مهمترین خطر کبد چرب، سکته قلبی و مغزی زودرس است. یکی دیگر از علایم کبد چرب داشتن آنزیم بالا در خون است که این مسئله با آزمایش قابل تشخیص است.
دکتر ملک زاده خاطرنشان کرد: برخی از افرادی که مبتلا به کبد چرب هستند با پیشرفت این بیماری مبتلا به نارسایی کبد میشوند که البته در برخی از بیماران حتی ممکن است 30 سال طول بکشد تا کبد دچار نارسایی شود.
وی گفت: مطالعات و تحقیقاتی در زمینه مصرف چای و قهوه نشان میدهد که مصرف زیاد چای در افراد مبتلا به کبد چرب ضرر دارد و در مقابل مصرف قهوه برای کبد چرب مفید است.
ملک زاده در مورد بروز چاقی در جامعه هشدار داد و افزود: متاسفانه امروزه بیماری چاقی در جامعه ما بسیار شایع شده است و پیشگیری از چاقی و درمان آن میتواند در درمان کبد چرب موثر باشد.
وی در مورد شیوع بیماری سرطان روده بزرگ در کشور گفت: قرار است طرح غربالگری در مورد سرطان روده برزگ در شهر تهران اجرا شود. یکی از فرضیاتی که در این طرح مورد ارزیابی قرار میگیرد، وجود میکروب در روده انسان است که در ایجاد سرطان میتواند نقش داشته باشد مانند سرطان معده که علت اصلی آن وجود میکروب است.
ملک زاده افزود: سابقه فامیلی در ابتلا به سرطان روده بزرگ نقش دارد و به آن دسته از افرادی که در تهران دچار سرطان روده بزرگ شدهاند توصیه میشود که به صورت دورهای حتما مورد ارزیابی و آزمایش قرار گیرند.
به گفته وی 60 درصد افرادی که به سرطان روده بزرگ مبتلا شدهاند، سابقه خانوادگی دارند و ضایعات پیش سرطانی در آنان 10 سال زودتر میتواند بروز کند.
ملک زاده همچنین در مورد بیماری ریفلاکس معده خاطرنشان کرد: ریفلاکس معده سرطان زا نیست و تصور مردم مبنی بر این که ریفلاکس معده در آینده تبدیل به سرطان میشود، اشتباه است. ریفلاکس معده همان بازگشت محتوای غذا از معده به مری و دهان بیمار است و ناشی از وجود میکروب ˈهلیکوباکترپیلوری ˈ است. این بیماری با مصرف دارو قابل درمان و کنترل است.
به گفته وی استرس، اضطراب، نوع خوراک، تند غذا خوردن، غذاهای تند ،فست و فودها و چاقی از مهمترین علل ایجاد ترش کردن معده یا ریفلاکس است.
این فوق تخصص گوارش و کبد افزود: نیمی از افرادی که دچار ریفلاکس معده هستند پس از درمان، ریفلاکس آنان عود میکند و ما این اطمینان را میدهیم دارویی که پزشکان برای آنان تجویز میکنند به نام ˈامپرازول ˈخطرات و عوارضی برای آنان ندارد و سالها میتوانند این دارو را مصرف کنند.
این فوق تخصص گوارش و کبد یادآور شد: پزشکان ایرانی در زمینه پیشگیری از بیماریهای گوارشی از بسیاری از کشورهای دنیا و منطقه جلوترهستند. حدود 80 درصد از مرگ و میرها در کشور ایران مربوط به بیماریهای غیرعفونی است.
به گفته وی دوازدهمین کنگره گوارش و کبد از 8 تا 10 آذرماه با هدف ارایه آخرین دستاوردهای علمی در این زمینه در مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار میشود.
در سال ۱۹۷۱ میلادی دو دانشمند آلمانی به مفصل سوم بین انگشت و کف دست نیرویی کششی وارد آوردند و با مشاهده شکلگیری حبابهایی از گاز در این آزمایش ثابت کردند که فشار بر مفاصل یاد شده سبب آزاد شدن گاز Co۲ میشود.
وارد آمدن نیروی کششی بین سطوح مفصل سبب افزایش حجم آن و کاهش فشار مایعی میشود که درون مفصل است. این کاهش به خروج گاز درون مفصل و ایجاد حباب میانجامد.
وارد آوردن فشار به خصوص با شکستن قلنج سبب حرکت مایع درون مفصل به قسمتهایی میشود که زیر فشار کمتر باشد.
صدای حاصل از شکستن قلنج به سبب خوابیدن یا ترکیدن همین حبابهای گاز در جریان حرکت مایع درون مفصل است.
شکستن قلنج کمر، گردن و به خصوص انگشتها برای رفع خستگی، شاید موجب احساس راحتی شود، اما عارضه ساییدگی زودرس مفصلها را به دنبال خواهد داشت.
با اولین نشانههای ساییدگی، درد و التهاب مفاصل به ویژه در انگشتها و گردن که حساستر از مهرههای کمر هستند شروع خواهد شد. در میان انگشتان دست، انگشت شست بیش از انگشتان دیگر در معرض خطر است.
چرخش ناگهانی در ناحیه گردن و به ویژه کمر هم بسیار خطرناک قلمداد شده، آسیبهای ستون فقرات و عضلات گردن را شدیدتر میکند.
شکستن قلنج به سبب ایجاد حس راحتی و رفع موقت خستگی، ممکن است سبب تکرار و عادت به انجام عمل شود. تکرار و عادت، افزون بر ایجاد اختلال وابستگی روانی، خرابیها و آسیبهای مفصلی را زودتر و شدیدتر پیش میآورد.
تا آنجا که میتوانید از شکستن قلنج مفاصلتان خودداری کنید.
مجله ایده آل: شاید فکرکنید که شیوه زندگی سالمی دارید اما درعین حال ممکن است این 5 اشتباه را که منجر به سرطان میشود انجام دهید. دکتر اوز تازهترین راهها برای چگونگی فاصله گرفتن از این بیماری کشنده را برای ما فاش میکند. پژوهشهای اخیر، روشهای تازهای برای حفاظت از بدن انسان در برابر سرطان یافتهاند. در اینجا دکتر اوز به 5 تغییر غلط که منجر به سرطان میشود اشاره میکند که میتوانید از آنها دوری کرده و در سلامت کامل باشید.
غلط 1: استفاده بیرویه از مکملهای ویتامین E
ویتامین E آنتیاکسیدانی است که برای پیشگیری از سرطان ریه توصیه میشود. با این حال، مصرف بیش از حد ویتامین E میتواند به DNA آسیب وارد کند و سبب رشد سرطان شود. سازمان نظارت بر غذا و دارو FDA میزان مصرف روزانه ویتامین E را 30 IU توصیه کرده، که واقعا لازم نیست از مولتی ویتامین استفاده کنید. روش مطلوب دریافت ویتامین E از طریق رژیم غذایی است. پسته یکی از بهترین منابع گاما-توکوفرول و نوعی از ویتامین E است. یک یا دو مشت از این آجیل در روز میزان سلامت ناشی از این ماده غذایی را تامین میکند.
غلط 2: خوردن غذاهای خیلی کمچرب
خوراکی های بستهبندی شده مانند بیسکویت ها و کیکهایی که برچسب «کمچرب» یا «بدون چربی» دارند، برای افرادی که میخواهند وزن کم کنند اغواکننده هستند. اما این محصولات با کربوهیدرات تصفیهشده ناسالم و شکر ساده که سبب ترشح انسولین و در واقع باعث به وجود آمدن اضافه وزن میشوند، پر شدهاند. مسئله اینجاست که ترشح انسولین منجر به التهابات ایجادکننده سرطان نیز میشود.به خاطر داشته باشید، هرگاه فرآوردههای «کمچرب» یا «بدون چربی» را خریداری میکنید، چربیهای خوبی مانند OMEGA-3 ها که ثابت شده نوعی محافظ در برابر سرطانها هستند را هم از دست میدهید. علاوه بر این، چربیهای سالم سرعت جذب کربوهیدراتها را کم میکنند، از این رو یک رژیم غذایی مناسب که حاوی چربیهای سالم باشد به متعادل نگه داشتن وزن بدن کمک میکند.
غلط 3 : نخوردن غذا سر ساعت مشخص
وقتی به جای اینکه سر ساعت مشخصی غذا بخورید، هر روز در ساعات مختلفی وعدههای غذایی خود را میل کنید، بدن خود را در استرس قرار میدهید. برای نمونه، وقتی یک روز صبحانه را ساعت 7 و روز بعد ساعت 11 بخورید، بدن شما برای اینکه چه وقت وعده غذای بعدی میل میشود، دچار سردرگمی خواهد شد. این مسئله سبب ترشح هورمون استرس کورتیزول میشود. میزان بالای کورتیزول منجر به تبدیل آن به انسولین و باعث التهاب شده و میتواند خطر ابتلا به بسیاری از سرطانها را افزایش دهد. برنامه غذایی مشخص و معینی برای خود تعیین کنید و به بهترین وجه آن را اجرا کنید. از آنجایی که اغلب مشغلههای زندگی در این امر فاصله میاندازند، عادت کنید که همیشه نوعی از تنقلات سالم مانند ذرت بو داده بدون نمك و روغن یا یک سیب برای از بین بردن گرسنگی زیاد با خود داشته باشید.
غلط 5 : مسواک نزدن و عدم استفاده از نخ دندان به طور منظم
رابطه بین بیماریهای لثه و سرطان دهان در زمانهای گذشته ثابت شده بود. پژوهشهای اخیر نیز ارتباط جدی نگرفتن بهداشت دهان و افزایش خطر ابتلا به سرطان در سراسر بدن، حتی سرطان سینه را تایید میكند. در حقیقت، مطالعهای نشان داد که احتمال ایجاد سرطان سینه در خانمهایی که به بیماریهای لثه مبتلا هستند در مقایسه با خانمهایی که هیچ نوع بیماری لثهای ندارند، 75 درصد بیشتر است.
این خطر در صورت مسواک نزدن و عدم استفاده از نخ دندان زیاد است. باکتریها در دهان شکل میگیرند، پلاک میسازند، روی لثهها التهاب ایجاد میکنند و احتمال ابتلا به سرطان در همه بدن را افزایش میدهند. به دلیل تغییرات هورمونیای که در طول دوران عادت ماهانه و یائسگی برای خانمها ایجاد میشود، آنها حساسیت و التهابات بیشتری را تجربه میکنند و بیشتر در معرض این خطرها قرار میگیرند.
باید طریقه صحیح مسواک زدن و استفاده از نخ دندان را یاد بگیرید. به طور میانگین مردم جهان روزی 38 ثانیه مسواک میزنند، اما شما باید حدود 2دقیقه مسواک بزنید و هر روز نیز از نخ دندان استفاده کنید. در صورتی که پلاک و جرم زیادی روی دندانهایتان ایجاد شده است برای کنترل آن به یک متخصص سلامت دندان مراجعه کنید. در کنار مسواک و نخ دندان از دهانشویه، این اسلحه فوقالعاده نیز استفاده کنید. دهان شویهها مانند یک ماده ضدالتهاب برای جلوگیری از بیماریهای لثه عمل میکنند. آن را در یک فنجان بریزید و با آب گرم رقیق کنید و روزی یک بار از آن به عنوان قسمتی از کارهای بهداشتی برای دهان خود استفاده کنید.
غلط 4 : به اندازه کافی نخوابیدن
مطالعات نشان داده کسانی که کمتر از 6 ساعت خواب شبانه دارند، امکان ایجاد پولیپ روده که منجر به سرطان روده میشود در آنها 50درصد افزایش مییابد. مشکل این است که بدن نمیتواند به راحتی هورمون خواب (ملاتونین) کافی را زمانی که خواب کمتر از 6 ساعت ادامه داشته باشد، تولید کند. ملاتونین به عنوان یک آنتیاکسیدان جهت ترمیم سلولها عمل کرده و به پیشگیری از سرطان کمک میکند. به تنظیم خواب خود اهمیت دهید. همانطور که برای بیدار شدن از ساعت زنگدار استفاده میکنید، برای به تختخواب رفتن هم از زنگ ساعت کمک بگیرید. از این زنگ هشدار در آماده شدن برای خوابیدن و تنظیم برنامه خواب منظم بهره بگیرید.
شیراز -اسماعیل فیروزی دوشنبهبه ایرنا افزود: شیشه یا آمفتامین یک محرک بسیار قوی شبیه به کریستال های بی بو و تلخ مزه است که به آسانی در آب و الکل قابل حل است.
وی گفت : شیشه با آزاد سازی دو ماده شیمیایی در مغز باعث برانگیختگی سیستم عصبی مرکزی شده در مراحل اولیه مصرف ، باعث افزایش هوشیاری و از بین بردن گرسنگی و رفته رفته باعث ایجاد سرخوشی و نشاط شدید و سپس ایجاد بی قراری و رفتارهای عجیب و غریب می نماید.
وی افزود : در اثر مصرف شیشه ۵۰ درصد از گیرنده های دوپامین در مغز برای همیشه از بین می رود.
به گزارش ایرنا این کارشناس ادامه داد: گیرنده های سروتونین نیز با همین آسیب و شدیدتر روبرو خواهند شد که منجر به عوارض روانی شدید و پایدار مثل روان پریشی خواهد شد.
وی گفت: اعتیاد به شیشه صرفا جسمانی نیست و این ماده ایجاد وابستگی روانشناختی می کند که همین موضوع ترک مصرف شیشه را دشوار کرده و در حال حاضر مؤثرترین راه برای درمان اعتیاد به شیشه مداخلات شناختی رفتاری است.
خبرگزاری فارس: وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: داروهای کمیاب به هیچ وجه صادر نمیشوند و مردم برای پیداکردن داروهای کمیاب با تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت مرضیه وحید دستجردی با بیان این مطلب اظهار داشت: مدتی به علت مشکلات در اختیار نداشتن ارز برای شرکتهای خصوصی مشکلاتی به وجود آمد که خوشبختانه در این زمینه حرکت خوبی در بانک مرکزی و بانکهای عامل آغاز شد.
وی افزود: با همکاری بانک مرکزی یکهشتم ارز مورد نیاز واردات دارو در یک سال، تامین شده و در اختیار شرکتهای وارداتی دارو قرار گرفته و ذخایر به بازار آورده شد.
وزیر بهداشت تصریح کرد: مردم در صورت احساس کمبود دارو میتوانند با شماره 1490 تماس گرفته و داروهای مورد نیاز خود را پیگیری و تهیه کنند.
وی با بیان اینکه داروی کمیاب صادر نمیشود، ابراز داشت: داروهایی مانند داروهای بیوتک و با فناوری بالا صادر میشود که نیاز داخلی به آن کم و تولید آن در داخل زیاد باشد این کار برای ما ارز آور بوده و موجب رونق دارویی کشور خواهد شد.
یک متخصص علوم رفتاری و آسیبشناسی اجتماعی از رسیدن سن بیوهگی به ۱۷ سال خبر داد.
مجید ابهری در گفت و گو با ایلنا با اعلام این مطلب، گفت: حدود ۲میلیون زن سرپرست خانوار داریم که سالی ۶۰ هزار نفر به آنها اضافه میشود.وی با اشاره به اینکه زن بیوه در جامعه یک طعمه محسوب میشود، افزود: زنان سرپرست خانوار از نظر اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و رفتاری دچار مشکلات مضاعفی هستند.
ابهری به وجود یک طلاق از هر شش ازدواج در کشور و یک طلاق به ازای هرسه ازدواج در شمال شهر تهران اشاره کرد و افزود: ۸۵ درصد طلاقها در ۵ سال اول زندگی رخ میدهد و معدل سنی طلاق بین ۲۶ تا ۳۹ سال است.
این آسیبشناس اجتماعی با اشاره به اینکه کف سنی اعتیاد به ۱۵سال رسیده است، افزود: منحنی اعتیاد بین ۱۷ تا۶۰ سال و مصرف موا دروان گردان نیز بین ۱۷تا۲۹ سال است.وی با اشاره به افزایش سطح خشونت در جامعه و ابراز نگرانی از این مساله، افزود: به دلیل فقر، اعتیاد، فیلمهای ماهوارهای، آلودگیهای صوتی، پارازیت و همچنین آلودگی هوا كه باعث بالا رفتن سرب در خون و مغز میشود، افراد پرخاشگر شده اند.
افکارنیوز: اگر یخچالتان مجهز به آبسردکن مخزندار است حتماً هر یکی، دو روز آب آن را تعویض کنید زیرا جنس این مخزنها از پلاستیک است و ماندن آب بیش از ۳ روز درون این مخزنها، احتمال انباشته شدن مواد پلاستیکی را درون آب افزایش میدهد.
۱. برای حفظ سلامت و به خطر نیفتادن بهداشت آب بهتر است از نگهداری آن در ظروف پلاستیکی پرهیز کنید زیرا ظروف پلاستیکی دارای ترکیب های پلیمری هستند که از سنتز مواد اولیهای به نام منومر تهیه شده اند. ایران ناز، پلیمرها در اثر خم شدگی یا ساییدگی ظروف پلاستیکی، جمع شده (چروکیده) و منجر به آزاد شدن منومرها میشوند.
۲. فریز کردن آب داخل ظروف پلاستیکی نیز توصیه نمیشود. به دلیل اینکه آب بر بدنه این ظروف فشار وارد میکند و باعث آزادسازی سریعتر منومرها میشود. منومرها، موادی سمی و خطرناکند که برای سلامت افراد زیانبار هستند.
۳. بر اساس مطالعههای صورت گرفته، مصرف آب در ظروف یا بطریهای پلاستیکی، باعث ابتلا به بیماریهای گوارشی، بدخلقی و کمحوصلگی در طولانی مدت خواهد شد.
۴. برای نگهداری آب در یخچال از ظروف استیل یا شیشهای که رنگ شفافی دارند، استفاده کنید.
۵. بهتر است هر چند وقت یکبار، بطریهای آب را تعویض کنید. همچنین استفاده طولانی مدت از این بطریها برای نگهداری مواد اسیدی مانند آبلیمو، آبغوره و سرکه مناسب نیست.
۶. در صورتی که از آب لولهکشی شده استفاده نمیکنید یا در مسافرت هستید و از تصفیه بودن آب اطمینان ندارید بهتر است قبل از مصرف، آن را بجوشانید. اگر آب تصفیهشده و لولهکشی شده در دسترس باشد که نیازی به جوشاندن آن نیست.
۷. گاهی آب درون یخچال، طعم مواد داخل آن را میگیرد. در این صورت بهتر است آب را دور بریزید. اگرچه الزاماً طعم گرفتن آب به معنی غیربهداشتی بودن یا وجود آلودگی، باکتری یا میکروب نیست اما با توجه به سازگار نبودن با ذائقه، بهتر است از مصرف آن اجتناب کنید.
۸. اگر یخچالتان مجهز به آبسردکن مخزندار است حتماً هر یکی، دو روز آب آن را تعویض کنید زیرا جنس این مخزنها از پلاستیک است و ماندن آب بیش از ۳ روز درون این مخزنها، احتمال انباشته شدن مواد پلاستیکی را درون آب افزایش میدهد.
۹. هرگز در ظروف یا شیشههای شیر پلاستیکی به کودکتان آب ندهید زیرا سیستم ایمنی او نسبت به افراد بزرگسال ضعیفتر است. ضخیم بودن دیواره این شیشهها به دلیل وجود ترکیبهایی مانند بیس فسفات است. در ضمن این ترکیب در ساخت درپوش قوطیهای غذا و کنسرو هم کاربرد دارد و دارای خاصیت سرطانزایی است و مصرف طولانی مدت آن در دوز بالا باعث آسیب جدی به ارگانها خواهد شد.
۱۰. فراموش نکنید که نوشیدن آب سرد یا گرم در ظروف پلاستیکی یکبار مصرف نیز خطرساز است و تجمع قطرههای آب که مانند یک لایه چربی در دیواره این لیوانها جمع میشود، چیزی جز منومرهای یادشده نیست.
یکی از راههایی که میتواند از گسترش سرماخوردگی در خانه جلوگیری کند، این است که اعضای خانواده مسواکهایشان را جدا از هم نگهداری کنند، یعنی طوری آنها را قرار دهید که با یکدیگر تماس نداشته باشند.
پیشگیری واقعا بهتر از درمان است، بنابراین در اینجا چند راه حل عجیب برای جلوگیری از سرماخوردگی ذکر میکنیم:
1- دستهایتان را بشویید. هر بار که شما به دکمه آسانسور، دسته تردمیل، دستگیره دربها یا غیره دست میزنید، دستهایتان میلیونها میکروب به خود جذب میکنند. به همین دلیل است که متخصصان معتقدند شستن دستها بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف است. حداقل حدود 20 ثانیه دستهایتان را با آب و صابون بشویید و بین انگشتها و زیر ناخنهایتان را هم فراموش نکنید. اگر به آب و صابون دسترسی نداشتید، از ضدعفونی کنندههایی که در ترکیبات آنها الکل وجود دارد، استفاده کنید.
2- بیشتر معاشرت کنید.حتما میدانید که دوستیها و روابط اجتماعی گسترده و صحیح، اثرات مضر هورمونهای استرس را کم میکند. اما تحقیقات جدید نشان داده است که هرچه دوستان بیشتری داشته باشید، سالمتر خواهید بود. پزشکان به 83 دانشجوی سال اول دانشگاه، واکسن آنفلونزا تزریق کردند و متوجه شدند که تعداد آنتیبادیهای مبارزه با بیماری آنفلونزا در بدن افرادی که روابط اجتماعی بیشتری دارند، بیشتر از کسانی است که روابط محدوتری دارند.
3- مسواکهایتان را جداگانه نگهداری کنید. وقتی یکی از افرادی که در خانه شما زندگی میکند دچار سرماخوردگی میشود تقریبا جلوگیری از سرایت آن به افراد دیگری که در همان خانه زندگی میکنند، غیر ممکن است و احتمالا شما هم بعد از مدتی، سرفه کردن و عطسه کردن را آغاز میکنید. یکی از راههایی که میتواند از گسترش سرماخوردگی در خانه جلوگیری کند، این است که اعضای خانواده مسواکهایشان را جدا از هم نگهداری کنند، یعنی طوری آنها را قرار دهید که با یکدیگر تماس نداشته باشند.
4- به نظافت آشپزخانه بیشتر توجه کنید. هر روز حوله مخصوص خشک کردن ظروفتان را عوض کنید. هیچ وقت از حولهای که برای خشک کردن دستانتان استفاده کردهاید، برای خشک کردن ظرفها استفاده نکنید. بهتر است اجازه دهید ظرفها با جریان هوا خشک شوند. اسکاچ ظرفشویی را همیشه کاملا بشویید و اگر تا مدتی آنها را نمیخواهید (مثلا شب تا صبح) در جایی قرار دهید که خشک شوند. همچنین هر چند مدت یک بار، آنها را عوض کنید.
دکتر میر غضنفری، متخصص طب سنتی در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: شناخت مردم از کاربرد اثرگذاری طب سنتی بسیار ناچیز است شاید جالب باشد که بدانیم بیماری هایی هم چون سرماخوردگی ، یبوست مشکلات گوارشی، مشکلات تنفسی، ناراحتی های قلبی ، آرتروز و دردهای مفصلی به سادگی توسط علم طب سنتی قابل پیشگیری است.
وی با بیان اینکه هزینه های زیادی جهت مصرف داروهای شیمیایی پرداخته می شود خاطر نشان کرد: اغلب داروهای شیمیایی نیمه کاره مصرف می شوند و درمانی حاصل نمی شود و فرد دچار مشکلات روحی و عصبی نیز می شود اما اگر از ابتدا به سراغ طب سنتی برویم شاید بتوان تا حدود زیادی از صرف هزینه های درمانی بی مورد پیشگیری کرد.
وی تأکید کرد: باید شناخت و آگاهی خود را از علم طب سنتی افزایش دهیم و بدانیم طب سنتی پایگاه ویژه ای در دین اسلام دارد.
.: Weblog Themes By Pichak :.